Βουλευτές

Ανά Εκλογική Περιφέρεια

Έβρου Ροδόπης Ξάνθης Δράμας Καβάλας Σερρών Κιλκίς ΄Β Θεσσαλονίκης Ά Θεσ/νίκης Πέλλης Φλωρίνης Ημαθίας Πιερίας Κοζάνης Καστοριάς Χαλκιδικής Γρεβενών Ιωαννίνων Θεσπρωτίας Κέρκυρας Πρεβέζης Άρτας Τρικάλων Λαρίσης Μαγνησίας Καρδίτσας Ευρυτανίας Φθιώτιδας Αιτωλ/νίας Φωκίδος Βοιωτίας Α Ευβοίας Λέσβου Χίου Λευκάδος Κεφαλληνίας Ζακύνθου Αχαΐας Κορινθίας Αργολίδας Αρκαδίας Ηλείας Μεσσηνίας Λακωνίας Επικράτεια Α' Ανατολικής Αττικής Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών Β' Δυτικής Αττικής Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών Ά Αθηνών ΄Β Πειραιά Α' Πειραιώς Ά Θεσ/νίκης Σάμου Κυκλάδων Δωδεκανήσου Χανίων Ρεθύμνης Ηρακλείου Λασιθίου
Τρύφων Ζαφειρίου ΑλεξιάδηςΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τρύφων Ζαφειρίου Αλεξιάδης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
http://www.trifonalexiadis.gr
Email:
tralexiadis@gmail.com
tr.alexiadis@parliament.gr
Social:
Facebook YouTube
Διεύθυνση:
Γραφείο: Μητροπόλεως 1, γραφείο 614Α
105 57 Αθήνα
Τηλ: 210 4631967 – 210 4615425
Κιν:6980177700

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Τόπος και Ημερομηνία Γέννησης: Γεννήθηκε το 1960 στην Καβάλα από γονείς δασκάλους και μεγάλωσε στα χωριά Ξεριάς και Χρυσοχώρι Καβάλας.
Έχει καταγωγή παππούδων και γιαγιάδων από Καππαδοκία, Πελοπόννησο και Ανατολική Θράκη. Από το 1972 κατοικεί στον Κορυδαλλό και από το 2003 μέχρι σήμερα στη Νίκαια.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Γιάννου και έχουν δύο κόρες την Κατερίνα και την Ευδοκία, οι οποίες εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και διαμένουν στη Νίκαια.
Επάγγελμα:
Οικονομολόγος. Από το τρίτο έτος των σπουδών του, εργάστηκε σε λογιστήρια μεγάλων επιχειρήσεων (Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, Τομέας κατασκευών κ.λπ.) , μέχρι τον διορισμό του στο Υπουργείο Οικονομικών το 1987.
Σπουδές:
Πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων)

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Ενεργοποιήθηκε πολιτικά στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια (ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - Β’ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ) και συμμετείχε στην ίδρυση του Συνασπισμού και στην εξέλιξή του σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ από διάφορες θέσεις ευθύνης. (Μέλος Κεντρικής Επιτροπής, Συντονιστής Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής κ.λπ.)
Στις 18.7.2015 ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών με Πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα, θέση την οποία διατήρησε στις 28.8.2015 με Πρωθυπουργό τη Β. Θάνου στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση και μετέπειτα στις 23.9.2015 με Πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια της 16μηνης θητείας του ως Αναπληρωτής Υπουργός, είχε αρμοδιότητα κυρίως σε θέματα φορολογικών εσόδων και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Από τους πρώτους μήνες της Υπουργικής του θητείας καταγράφηκε (βάσει των στοιχείων της Βουλής) στην πρώτη θέση σε ομιλίες νομοσχεδίων και απαντήσεις σε επίκαιρες ερωτήσεις, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν βουλευτής. Διετέλεσε μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και της Διυπουργικής Επιτροπής για την αξιολόγηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.
Με την ολοκλήρωση της θητείας του (ανασχηματισμός 5.11.2016) κατέθεσε πλήρη απολογισμό και προγραμματισμό (apologismos-proframatismos.pdf (trifonalexiadis.gr)).
Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας δράσης του στα κοινά, είχε εκλεγεί:
- Μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
- Αντιπρόεδρος στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.
- Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών και Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά και εκλέχθηκε Βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 στη Β’ Πειραιά.
Ως Βουλευτής συμμετέχει στις Επιτροπές:
1. Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
2. Ειδική Διαρκής Επιτροπή Απολογισμού-Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους
3. Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
και είναι
1. Αντιπρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Μάλτας
2. Μέλος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ
3. Μέλος Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – ΣερβίαςΕπιστροφή
 
Η Διαδικτυακή Πύλη της Βουλής των Ελλήνων χρησιμοποιεί cookies όπως ειδικότερα αναφέρεται εδώ