Βουλευτές


Γεώργιος Κωνσταντίνου Ψυχογιός ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Γεώργιος Κωνσταντίνου Ψυχογιός

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email:
g.psychogios@parliament.gr
Διεύθυνση:
Μητροπόλεως 1, 10557 Αθήνα
Τηλ: 210 370 9641-2
Fax: 210 370 9640

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Ξυλόκαστρο Κορινθίας, 14 Μαΐου 1983
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμος
Επάγγελμα:
Δικηγόρος
Σπουδές:
Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Μεταπτυχιακές σπουδές (LLM) στο Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο City University του Λονδίνου.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Τον Γενάρη του 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους επανεξελέγη στην θέση αυτή. Τον Οκτώβρη του 2015 εξελέγη Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων με ευρεία πλειοψηφία.
Ως Βουλευτής είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και μέλος Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ( ΟΑΣΕ ) , στο πλαίσιο της οποίας εκπροσωπεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε εκλογικές αναμετρήσεις χωρών-μελών και συνόδους του Οργανισμού.
Eπίσης, είναι μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχει στις Επιτροπές Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) στους τομείς Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικού και Αθλητισμού.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Mέλος της Νεολαίας Συνασπισμού από το 2002 και ακολούθως του Συνασπισμού (ΣΥΝ) και του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος στις Βουλευτικές εκλογές του 2012 και 2015 και στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές εκλογές του 2006, 2010 και 2014 με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ. Στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου.
Είναι ακόμη μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με ενεργή συμμετοχή στις συλλογικότητες για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών αλλά και των δανειοληπτών απέναντι στις τράπεζες.
Τέλος, υπήρξε για χρόνια ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έχοντας αγωνιστεί και με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου στην Δ’ Εθνική κατηγορία την περίοδο 2009-2010.

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)Επιστροφή