Βουλευτές

Ζωή Ευαγγέλου ΛιβανίουΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ζωή Ευαγγέλου Λιβανίου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email:
z.livaniou@parliament.gr
Διεύθυνση:
Μεσσαπίων 4, Χαλκίδα, τηλ.:2221024886
Σέκερη 1, Αθήνα, 106 71
τηλ. 210.367.5817, 210.370.5818 fax 210.367.5617.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Χαλκίδα, 20/10/1957
Οικογενειακή Κατάσταση:
Παντρεμένη
Επάγγελμα:
Άνεργη
Σπουδές:
Y.E.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής. Συμμετέχει στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος και στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Η Ζωή Λιβανίου γεννήθηκε το 1957 στην Χαλκίδα όπου και κατοικεί, είναι το πέμπτο παιδί του Ευάγγελου και της Αδριανής Λιβανίου, εργατών γης. Είναι παντρεμένη με τον εκπαιδευτικό Παρασκευά Γκίκα, εδώ και 20 χρόνια.
Εργάστηκε στα εργοστάσια Αλλατίνη και στα υφαντήρια Γκιρλέμη, πωλήτρια σε καταστήματα, βοηθός μάγειρα σε τουριστικά νησιά. Δημιούργησε την δική της επιχείρηση εστίασης στην Χαλκίδα, την οποία αναγκάστηκε να κλείσει πριν από λίγα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια είναι άνεργη.
Έχει διατελέσει Γ.Γ. του σωματείου καταστηματαρχών, εστίασης αναψυχής και ψυχαγωγίας του νομού Εύβοιας ο «Ξένιος Ζευς» για πέντε χρόνια.
Ασχολείται με τον πολιτισμό στην πόλη και το νομό από το 1979, είναι Πρόεδρος του Θεάτρου Χαλκίδας, του μεγαλύτερου σωματείου πολιτισμού του νομού Ευβοίας. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.Χ. (Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Χαλκίδας) για 4 χρόνια.
Έχει βραβευθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης. Μέλος σε πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους όπως Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα, Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Χαλκίδας κ.α. Ενεργό μέλος σε κινήματα πολιτών και δικτύα αλληλεγγύης. Μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυση του και στη συνέχεια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του νομαρχιακού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.Επιστροφή