Βουλευτές


Γεράσιμος  Δημητρίου ΜπαλαούραςΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Γεράσιμος Δημητρίου Μπαλαούρας

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email:
balmak@yahoo.com
Διεύθυνση:
Μητροπόλεως 1, ΤΚ 10557, γρ 701
Τηλ Βουλευτή: 2103709705
Τηλ Γραμματείας: 2103709706
Φαξ: 2103709707

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στα Λεχαινά της Ηλείας, το 1950.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έχει κόρη την Όλγα Μπαλαούρα
Επάγγελμα:
Οικονομολόγος στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σπουδές:
Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ).
Μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Science) στην Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο Birkbeck του Λονδίνου.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 στο Νομό Ηλείας.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Μαζί με συναδέλφους συντάκτες της «Μελέτης των 12» της ΑΣΟΕΕ, πέρασε πειθαρχικό από την Πρυτανεία. Για τη δράση του καταδικάστηκε στη γνωστή ως «Δίκη των 11», στρατεύτηκε και μετά από το Πολυτεχνείο βασανίστηκε και φυλακίστηκε στην Ασφάλεια και στο ΕΑΤ – ΕΣΑ.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων «67-74».
Στη μεταπολιτευτική περίοδο υπήρξε ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ, καθώς και στο ιδρυτικό συνέδριο της ΕΦΕΕ. Συμμετείχε σε όλους τους μεταπολιτευτικούς αγώνες ως στέλεχος του «Ρήγα Φεραίου», του ΚΚΕ Εσωτερικού, του ΚΚΕ Εσωτερικού ΑΑ, της ΑΚΟΑ και του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος των παραπάνω κομμάτων σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στη Β΄ Αθηνών και στο Νομό Ηλείας.
Ως συνδικαλιστής έχει αναλάβει διάφορες θέσεις ευθύνης: Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος και υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων, Προεδρείο της ΟΤΟΕ και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ.
Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος. Συμμετείχε σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στην ευρωπαϊκή ένωση συνδικαλιστικών οργανώσεων K.T. (ESOCTE), μεταξύ των οποίων στο Κοινωνικό Διάλογο εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και διοίκησης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συγκρουόμενος με τον Διοικητή της Ε.Κ.Τ Τρισέ για την ελληνική κρίση.
Από τους ιδρυτές του Οικονομικού Επιμελητηρίου εκλεγόμενος συνεχώς στη Διοίκησή του.
Είναι μέλος του Προεδρείου του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», εκπροσωπώντας το στο Βερολίνο, Γενεύη, Χάγη.
Ιδρυτικό μέλος των «Ευρωπορειών», του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του «Δικτύου Υποστήριξης Μεταναστών».
Συμμετείχε στα ριζοσπαστικά κινήματα στο Πόρτο Αλέγκρε, στη Γένοβα, στο Παρίσι.
Συμμετείχε εκ μέρους του συλλόγου «Intifada» για συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους της Γάζας κατά τη διάρκεια της μεγάλης βομβιστικής επίθεσης του Ισραήλ το Γενάρη 2009.
Αρθρογραφεί σε πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες της Αθήνας. Συνεργάτης της “ΑΥΓΗΣ” και από το 1989 μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και μόνιμος αρθρογράφος της εφημερίδας «Η ΕΠΟΧΗ».Επιστροφή