Βουλευτές


Ιωάννης Γεωργίου Σηφάκης ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ιωάννης Γεωργίου Σηφάκης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΗΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008695174725&fref=ts
Email:
sifakis17@gmail.com
i.sifakis@parliament.gr
Διεύθυνση:
Βουλής 4, Αθήνα, τηλ.: 2103706157, 2103706357, Φαξ: 2103706557
2384022012.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Μυτιλήνη – 17/04/1962
Οικογενειακή Κατάσταση:
Διαζευγμένος και πατέρας 2 παιδιών
Επάγγελμα:
Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, ελεύθερος επαγγελματίας, με 20ετή και πλέον ενασχόληση και εμπειρία στον ενεργειακό τομέα και ιδιαίτερα στην ηλεκτροπαραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έχει ασχοληθεί με τις ΑΠΕ καθετοποιημένα με τις ιδιότητες του επενδυτή, μελετητή, κατασκευαστή, προμηθευτή κυρίως σε μικρά υδροηλεκτρικά έργα. Είναι ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης τριών Μικρών Υδροηλεκτρικών Σταθμών συνολικής ισχύος 2,5 MW και πέντε μικρών φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 260 kW.
Σπουδές:
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Ως βουλευτής συμμετείχε στις επιτροπές παραγωγής και εμπορίου και υπήρξε μέλος των ΕΠΕΚΕ Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και υποεπιτροπών ( Περιβάλλοντος και Υδάτινων πόρων). Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας ανέδειξε όλα τα σοβαρά θέματα της Πέλλας με συσκέψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων του Νομού ( και γειτονικών νομών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος) και παρεμβάσεις στους Υπουργούς της κυβέρνησης , ωριμάζοντας την αναγκαία πολιτική παραγωγικής ανασυγκρότησης της Πέλλας.
Αποφασιστική υπήρξε η επίμονη προσπάθεια του στην αντιμετώπιση από την κυβέρνηση (που έγινε με απόφαση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη) της προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας μετά από μεγάλη κόντρα με συμφέροντα καταπατητών και τους Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους που τα υπεράσπιζαν) σε πολύ καλή συνεργασία με φορείς της τοπικής κοινωνίας. Ακόμη επέμεινε στην ανάγκη οργάνωσης σε νέα βάση των αγροτών και κτηνοτρόφων και πρωταγωνιστεί στον Νομό στην προσπάθεια αυτή.
Συνέβαλε, στο μέτρο των δυνάμεων του, στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτου Κόμματος στην Πέλλα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 (τον Ιανουάριο 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν δεύτερο κόμμα στην Πέλλα).

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυση του, προγενέστερα μέλος και στέλεχος στην Πέλλα του ΚΚΕ (από το 1980). Συνδικαλιστής στον φοιτητικό σύλλογο στο ΕΜΠ, έδωσε την μάχη για τον εκδημοκρατισμό του στρατού στην διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.Επί χρόνια μέλος Ν.Ε. και επί 2,5 χρόνια μέχρι πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 συντονιστής της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας. Το διάστημα αυτό οργανώθηκαν πολύ καλύτερα οι Ο.Μ. του Νομού και συντάχθηκε με κοινωνική συμμετοχή το πρόγραμμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Πέλλας. Μέλος του Περιφερειακού κομματικού οργάνου Κεντρικής Μακεδονίας.
Επί επτά έτη ( μέχρι τον Φεβρουάριο 2015) ήταν πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών ( ΕΣΜΥΕ) που είναι ο μόνος σύνδεσμος που εκπροσωπεί τον κλάδο αυτό πανελλαδικά.
Υποψήφιος δήμαρχος Αλμωπίας στις εκλογές του 2014, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αλμωπίας (παραιτήθηκε μετά την βουλευτική εκλογή του τον Ιανουάριο 2015) , μέλος του ΔΣ πολλών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων στην Πέλλα και πρόεδρος του συλλόγου φίλων μουσικής «Ο ΑΡΙΩΝ» που πρωτοστάτησε στην ανάδειξη της πολυπολιτισμικότητας της Πέλλας.Επιστροφή