67 MEK. 2376

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμός Προτεραιότητας:



### ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ **ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ**

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Μαρούσι, 2-12-2016

**Αρ.Πρωτ. 205944/Φ1 ΕΞ** 190351 εισ

Ταχ. Δ/νση : Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. – Πόλη : 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ

Ιστοσελίδα : www.minedu.gov.gr

Email

: tke@minedu.gov.gr

FAX

Τηλέφωνο : 210-344 23 20 : 210-344 32 45

AND

ΠΡΟΣ :Τη Βουλή των Ελλήνων

Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού

Ελένχου

Τμήμα Ερωτήσεων

ΚΟΙΝ: 1. Υπουργείο

- Εσωτερικών

(Γραφείο κ. Υπουργού)

2. Βουλευτές κ.κ.

(όπως πίνακας αποδεκτών) (Δια της Βουλής των Ελλήνων)

ΘΕΜΑ: «Απάντηση στην Ερώτηση με αριθμό 1010/8-11-2016 »

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 1010/8-11-2016, την οποία κατέθεσαν οι προαναφερόμενοι κ.κ. Βουλευτές με θέμα «Τρόπος αμοιβής Συμβασιούχων Καθαριστριών – Καθαριστών Σχολικών Μονάδων», κατά το μέρος των αρμοδιοτήτων μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ΠΔ. 114/2014, το Τμήμα Ε' της Δ/νσης Παρακολούθησης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών Εποπτευόμενων Φορέων του ΥΠΠΕΘ έχει ως αρμοδιότητα την έγκριση και παρακολούθηση εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, καθώς και την επιχορήγηση αυτού.

Η διαδικασία χρηματοδότησης των φορέων εποπτείας του ΥΠΠΕΘ καθορίζεται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, τις εγγεγραμμένες πιστώσεις, τις σχετικές εγκυκλίους του ΓΛΚ σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού τα ποσοστά διάθεσης των πιστώσεων και τα δικαιολογητικά επιχορήγησης.

Με τον Ν.4407/2016 (ΦΕΚ 134 Α΄), άρθρο 51 παρ. 2 «Ρυθμίσεις θεμάτων ΥΠΕΣΔ» και την υπ' αριθμ. πρωτ. Κ1/138816/1-09-2016 (ΦΕΚ 2759 Β') απόφαση του ΥΠΠΕΘ «Ορισμός του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους σχολικών επιτροπών», το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ορίστηκε, για το διδακτικό έτος 2016-2017, ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους σχολικών επιτροπών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης έργου με τους αναδόχους καθαριστές/ καθαρίστριες ή συνεργεία καθαρισμού στις μονάδες της Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης που δεν καλύπτονται από προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις.

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. πρωτ. 144807/8-09-2016 (ΦΕΚ 2873 Β') Κ.Υ.Α. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Οικονομικών και την υπ' αριθμ. πρωτ. 144820/08-09-2016 (ΦΕΚ 2873 Β') ΚΥΑ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υπουργείου Οικονομικών καθορίστηκε ο μέγιστος αριθμός ανθρωποωρών απασχόλησης για το έργο των σχολικών καθαριστριών και ο τρόπος διαχείρισης χρηματοδοτήσεων με αναδόχους καθαριστές/ καθαρίστριες και συνεργεία καθαρισμού στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια, κατά το διδακτικό έτος 2016-2017.

Κατά το οικονομικό έτος 2016, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει επιχορηγηθεί με πιστώσεις ύψους 35.800.000,00 € (φορέας 19 – 250 και Κ.Α.Ε. 2554) που αντιστοιχεί στην κάλυψη δαπανών χρηματοδότησης του προγράμματος σχολικών καθαριστριών σχολικού έτους 2015-16 και στην περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2016, σχολικού έτους 2016-17, οι οποίες και

εκταμιεύθηκαν.

## Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

#### ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

#### Εσωτερική διανομή

- 1. Γραφείο κ. Υπουργού
- 2. Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
- 3. ΙΝΕΔΙΒΙΜ
- 4. T. K. E.



ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΗ ΡΑΦΟ
οπό τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικών - Δικτυακών
Υποδομών
Τμήνα Πρωτοκόλλου, Αρχείων και Μέριμνας
ΑΘΑΝΑΣΩΠΟΥΛΟΣ ΚΏΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

# ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1	ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2	ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3	ΓΕΝΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
4	ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΑΛΤΑΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
5	ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
6	ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΪΝ
7	ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
8	ΙΓΓΛΕΖΗ AIKATEPINH
9	ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ)
10	ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
11	KAФANTAPH XAPA
12	ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
13	ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
14	ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
15	ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
16	ΠΑΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
17	ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
18	ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
19	ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
20	ΡΙΖΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
21	ΡΙΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
22	ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
23	ΣΚΟΥΦΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ - ΜΠΕΤΤΥ
24	ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
25	ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
26	ΣΤΕΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
27	ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
28	ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ