ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΏΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Γ΄

Αθήνα, 18-08-2021

Αριθ. Πρωτ. : 91908 - 18-08-2021

Ταχ. Δ/νση	: Μεσογείων 14-18	ΠΡΟΣ :	ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
Ταχ. Κώδικας	: 115 27, Αθήνα		ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ
Πληροφορίες	: Κ. Δαμουράκη		ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Τηλέφωνο	: 213 1300 020		(<u>am.hatzigiakoumi@mnec.gr</u>)
Email	: <u>k.damouraki@gsrt.gr</u>		

ΘΕΜΑ: «Ερώτηση με αριθμό πρωτ. 8209/22-07-2021»

Σε απάντηση της υπ' αριθ. 8209/22-07-2021 ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων με θέμα: «Σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στο Τδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α.)», σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 155 του ν. 4635/2019: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΙΒΕΑΑ είναι επταμελές και αποτελείται από τακτικά μέλη της Ακαδημίας Αθηνών. Τα πέντε (5) μέλη εκλέγονται από την Τάζη των Θετικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών μεταξύ των μελών της Τάξης, κατά προτεραιότητα ιατροί και βιολόγοι και, αν αυτοί δεν επαρκούν, Ακαδημαϊκοί συναφών κλάδων. Τα λοιπά δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται από την Ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής με δυνατότητα επανεκλογής. Μετά την εκλογή των επτά (7) μελών το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτείται σε σώμα, εκλέγοντας Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα. <u>Η εκλογή και η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου επικυρώνον</u>, ο οποίος ελέγχει τη νομιμότητα των πράζεων ωυτών».

Επίσης σας πληροφορούμε ότι η Ακαδημία Αθηνών η οποία θα πρέπει να προβεί στην εκλογή των 7 μελών του Δ. Σ του ΙΙΒΕΑΑ δεν εποπτεύεται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οργάνωσης, Διοικητικής & Τεχνικής Υποστήριξης

> K.A.A. MHNA MAPIA

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας

Αθανάσιος Κυριαζής

Εσωτερική Διανομή:

- Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (Γραμματεία)
 Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας (Γραμματεία)
 Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Ερευνα και Καινοτομία) (Γραμματεία)
 ΓΓΕΚ Δ/νση Εποπτείας Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων