Ενημέρωση

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

16.04.2019

 
1. Ώρα 9.30΄ - Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» (150)
Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνθήκες κράτησης στα Αστυνομικά Τμήματα.
Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν ο κ. Χρήστος Μανούρας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Γεώργιος Νικολόπουλος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη (Κύκλος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και οι κ.κ. Στέργιος Πρεβέντης και Μιχάλης Τσαπόγας, Ειδικοί Επιστήμονες στον Συνήγορο του Πολίτη και μέλη του Εθνικού Μηχανισμού Πρόληψης των Βασανιστηρίων και της Κακομεταχείρισης.
 
2. Ώρα 11.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις» (2η συνεδρίαση - ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων).
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Χρήστος Καραγιαννίδης και Βασίλειος Κικίλιας.
 
3. Ώρα 13.00΄ - Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151)
Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Νίκη Γουλανδρή: η συνεισφορά της στην προστασία της Ελληνικής Φύσης.
Η συνεδρίαση είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Νίκης Γουλανδρή.
Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν οι κ.κ.: Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Φαλή Βογιατζάκη, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Μ.Γ.Φ.Ι.), Μαρία Κατσακιώρη, Περιβαλλοντολόγος, Υπεύθυνη του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) -  παραρτήματος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Θεσσαλονίκη, Ευαγγελία (Λίλυ) Ιακωβίδου - Αλευρά, Βιολόγος, Υπεύθυνη εκπαιδευτικού τμήματος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και Μαρία Δημάκη, Δρ. Ζωολογίας, Υπεύθυνη Συλλογών του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Μ.Γ.Φ.Ι.). 
 
4. Ώρα 14.00΄ - Αίθουσα Γερουσίας
Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις μέριμνας προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις» (3η συνεδρίαση).
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Χρήστος Καραγιαννίδης και Βασίλειος Κικίλιας.