Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2015

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Στο μεγάλο θέμα της διαρροής νέων επιστημόνων από την Ελλάδα στο εξωτερικό και στην επιτακτική ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας με τις εγγυήσεις ενός αναβαθμισμένου και αξιοκρατικά διαρθρωμένου δημόσιου τομέα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών και σπουδαστριών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σήμερα το πρωί.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε το πρόβλημα της οικονομικής και αναπτυξιακής αποδυνάμωσης της χώρας που προκαλεί η μετανάστευση χιλιάδων νέων με ταλέντα και προσόντα, προς αναζήτηση εργασίας, στους οποίους έχει επενδύσει το κράτος και η ελληνική κοινωνία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα –σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ– κατέχει την αρνητική πρωτιά στους άνεργους νέους με υψηλή επιστημονική εξειδίκευση.

Ο κ. Βούτσης κάλεσε τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία μιας αξιοκρατικής, αποτελεσματικής και αναπτυξιακής δημόσιας διοίκησης προς όφελος της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας, του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή