Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Θεσσαλονίκη, Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Εγκαινιάστηκε η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης - Δυναμική η παρουσία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

Με την τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου στην αίθουσα «Διδώ Σωτηρίου» (Περίπτερο 13, ΔΕΘ-HELEXPO) άνοιξε επίσημα τις πύλες της η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Τη διοργάνωση εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία αναφέρθηκε στον Οργανισμό Βιβλίου και Πολιτισμού, που έρχεται  στη Βουλή προς ψήφιση για να καλύψει το κενό που υπάρχει στον χώρο του βιβλίου μετά τη βίαιη διακοπή λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Την ανάγκη να έχει η ΔΕΒΘ εντονότερη παρουσία στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO Τάσος Τζήκας και με μήνυμά της η Υφυπουργός Εσωτερικών Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Στη μεγάλη παρουσία του κόσμου στη 16η ΔΕΒΘ αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, σημειώνοντας πως το βιβλίο εξακολουθεί να είναι ένα από τα μείζονα, αν όχι το μείζον, πολιτιστικά διακυβεύματα στον κόσμο. Μίλησαν επίσης η εκπρόσωπος των Ελλήνων εκδοτών Πόλα Καπόλα και ο Διευθυντής της 16ης ΔΕΒΘ Μανώλης Πιμπλής.

Λόγω των κοινοβουλευτικών εξελίξεων για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Κώστας Αθανασίου. Η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει για μία ακόμη χρονιά το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού που είναι ο κύριος διοργανωτής της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή διοργάνωση το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων συμμετέχει  δυναμικά, με αναβαθμισμένη την παρουσία του, προβάλλοντας το σύνολο της εκδοτικής του παραγωγής, αλλά και όλο το φάσμα των δράσεών του, που περιλαμβάνει τους τομείς των εκθέσεων, των εκπαιδευτικών δράσεων, των ερευνητικών προγραμμάτων (με έμφαση τα 200 χρόνια από το 1821) και ευρύτερα των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Παράλληλα, παρουσιάζει μέρος της έκθεσης «Πολεμώντας για την Ειρήνη: Ελλάδα - Ιταλία - Ισπανία στη δεκαετία του ’80», ενώ διοργανώνει και δύο θεματικές εκδηλώσεις, μία για το κίνημα ειρήνης στη Θεσσαλονίκη (Παρασκευή, 10 Μαΐου), και μία για «Το απομνημόνευμα ως μαρτυρία και ως ιστορική πηγή» (Σάββατο, 11 Μαΐου).

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή