Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας και Ελβετίας

Η Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Ελβετίας της Βουλής των Ελλήνων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Ελβετίας-Ελλάδας του Ελβετικού Κοινοβουλίου, αμέσως μετά τη βράβευση του φιλέλληνα Ελβετού γιατρού κ. Julien Grivel από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας κ. Χαρά Καφαντάρη, η Αντιπρόεδρος κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Γραμματέας κ. Ιωάννης Θεοφύλακτος, τα μέλη κύριοι Ηλίας Καματερός, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μανώλης Θραψανιώτης και από ελβετικής πλευράς οι βουλευτές κύριοι Jacques André Maire, Pierre Alain Fridez, Carlo Sommaruga, Manuel Tornare, τους οποίους συνόδευε ο Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας κ. Ιωσήφ Ζησιάδης, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Hans Rudolf Hodel και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας κ. Mike Amman.

Οι δύο Ομάδες Φιλίας αναφέρθηκαν στη μακρά ιστορική σχέση Ελλάδας και Ελβετίας, δεδομένου μάλιστα ότι η Ελβετία είναι από τις πρώτες χώρες οι οποίες συνήψαν διπλωματικές σχέσεις με το ελληνικό κράτος, ενώ και ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας, διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη θεσμική αναδιοργάνωση της Ελβετίας και στην ενδυνάμωση του καθεστώτος της μόνιμης ουδετερότητάς της.

Εξάλλου, οι βουλευτές των δύο κοινοβουλίων συζήτησαν επίκαιρα θέματα σχετικά με την προσφυγική κρίση, καθώς και τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στο πεδίο ανταλλαγής εκπαιδευτικών εμπειριών και αξιοποίησης των νέων επιστημόνων.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή