Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Στρασβούργο, 11 Απριλίου 2018

Αννέτα Καββαδία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης: Η αντιμετώπιση του προσφυγικού είναι υπόθεση όλης της Ευρώπης

Την ανάγκη η Ευρώπη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει συνολικά τις ευθύνες που της αναλογούν, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, επισήμανε η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, βουλεύτρια κ. Αννέτα Καββαδία, κατά τη συζήτηση της Έκθεσης για την κατάσταση στα ελληνικά νησιά, στο Στρασβούργο.

Αναγνωρίζοντας τις υπαρκτές δυσκολίες και τη συνεχώς αυξανόμενη πίεση, μίλησε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Ελλάδας να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο –έχοντας πάντα ως γνώμονα τον σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες και την προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων– και κάλεσε την Ευρώπη να δείξει έμπρακτα το πώς εννοεί την αλληλεγγύη.

Ιδιαίτερα, η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας τόνισε: «Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα δεν είναι πρόβλημα – πολλώ δε μάλλον ελληνικό πρόβλημα ή των χωρών πρώτης υποδοχής. Είναι υπαρξιακό δίλημμα για την Ευρώπη, ένα δίλημμα στο οποίο μέχρι στιγμής έχει αποτύχει παταγωδώς. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Απαιτούμε, ωστόσο, να γίνουν πολλά περισσότερα και από την πλευρά της Ευρώπης». 

 

Ακολουθεί, στο συνοδευτικό αρχείο, ολόκληρη η ομιλία της κ. Καββαδία:

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.




Συνοδευτικά αρχεία



Επιστροφή