Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 13 Απριλίου 2019

Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Μικρές ιστορίες για αγρίους» παρουσιάστηκε σε ακριτικές περιοχές μέσω του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής

Για μία ακόμα φορά, πραγματοποιήθηκε απόψε η δράση Εθνικό Θέατρο Απευθείας, σε Αμοργό, Δράμα, Ικαρία, Κάσο, Μήλο, Κομοτηνή, Λέρο, Λευκάδα, Λήμνο, Ορε­στιάδα, Σαμοθράκη, Σητεία και Φούρνους, με την τεχνική υποστήριξη του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων.

Το κοινό στις ακριτικές περιοχές παρακολούθησε την παράσταση «Μικρές ιστορίες για αγρί­ους», ένα έργο βασισμένο σε ιστορίες του Γάλλου συγγραφέα Bernardt Friot, που παρουσιάζε­ται σε σκηνοθεσία Μαρίας Σαββίδου.

Οι ιστορίες του Φριό πηγάζουν από ένα σπάνιο χάρισμα να θίγει τα πιο σημαντικά, τα πιο μεγάλα κι ευαίσθητα ζητήματα, με τρόπο ανάλαφρο, που όμως δεν στερείται βάθους. Με την τολμηρή και ευαίσθητη ματιά τους, με την ελαφράδα και το χιούμορ τους διαπραγματεύονται θέματα της καθημερινής ζωής, των σχέσεων, των ανακαλύψεων, των μυστικών και των συ­γκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας. Αποτελούν εξαιρετική βάση για τη δημιουργία μιας παρά­στασης που φιλοδοξεί να προσδώσει πολύχρωμη φωνή σε όσα, καμιά φορά, με δυσκολία λέγο­νται πίσω από τις κλειστές πόρτες του εφηβικού μας δωματίου.

Το πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο, με κοινή διάθεση εξωστρέφειας, δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες ακριτικών και παραμεθόριων πε­ριοχών να παρακολουθήσουν –σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι δήμοι– παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου σε απευθείας σύνδεση, με ελεύθερη είσοδο.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή