Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Κωνσταντινούπολη, 30 Νοεμβρίου 2018

Συμμετοχή αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στη θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) υπό τον Γενικό της Γραμματέα Δρ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης κ. Sergey Gavrilov, με τη συμμετοχή βουλευτών-μελών της ΔΣΟ από πέντε κοινοβούλια -Ελλάδας, Κύπρου, Ρωσίας, Αλβανίας και Παλαιστίνης- συνοδευόμενοι από τον Σύμβουλο Δρ. Κώστα Μυγδάλη επισκέφθηκαν το Φανάρι προκειμένου να συμμετάσχουν στη θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και να ενημερώσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για τις δραστηριότητες της Συνέλευσης στη διάρκεια των 25 χρόνων λειτουργίας της. Η εορτή ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή και προστάτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ Δρ. Ανδρέας Μιχαηλίδης στην προσφώνησή του τόνισε την αξία της συνεργασίας σημειώνοντας: «Επιθυμούμε να σας βεβαιώσουμε ότι και εμείς ως πολιτικοί με διακριτές κομματικές εντάξεις, στην υπηρεσία ο καθένας από εμάς των συμφερόντων του λαού του, εν τούτοις βιώνουμε τη χαρά της κοινής προσπάθειας στη βάση της κοινής μας πλούσιας χριστιανικής παράδοσης…». Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ κ. Sergey Gavrilov ζήτησε την ευλογία του Πατριάρχη ώστε η θητεία του «…να ωφελήσει τους λαούς μας και να εξελίσσεται για τη δόξα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού…» και σε συνέχεια τόνισε ότι «…κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να προστατευτούν οι παραδοσιακές χριστιανικές αξίες, να εδραιωθεί ο θεσμός της οικογένειας και να προωθηθεί η Ορθοδοξία ως μια ενοποιητική δύναμη που μπορεί να αποτελέσει γέφυρα διαπολιτιστικού και διαπολιτισμικού διαλόγου…».

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν, εκτός του επικεφαλής της κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, οι βουλευτές κ.κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, Αθανάσιος Μπούρας και Μάξιμος Χαρακόπουλος.

  • Ακολουθούν συνοδευτικά αρχεία.

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.
Συνοδευτικά αρχείαΕπιστροφή