Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2017

Συμμετοχή της Βουλής σε εργασίες διεθνών διακοινοβουλευτικών οργανισμών και ομογενειακών φορέων

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα, τη Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπήσουν σε διεθνείς διακοινοβουλευτικές συναντήσεις και σε δράσεις ομογενειακών φορέων οι ακόλουθες αντιπροσωπείες βουλευτών:

Στις εργασίες της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, θα μετάσχει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνάντηση της ad hoc Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που θα γίνει στη Βιέννη, θα λάβει μέρος ο κ. Μαυρουδής Βορίδης.

Στις εργασίες της Υποεπιτροπής για τις Τεχνολογικές Τάσεις και την Ασφάλεια, της Επιτροπής Επιστήμης και Τεχνολογίας, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Βερολίνο και τη Βρέμη, θα μετάσχει ο κ. Μάριος Σαλμάς.

Στις εργασίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας και της Επιτροπής Ελέγχου (Monitoring) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, θα λάβουν μέρος οι κ.κ. Αννέτα Καββαδία, Νίνα Κασιμάτη, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Ντόρα Μπακογιάννη.

Στη διάσκεψη που συνδιοργανώνουν στη Βαλέτα οι Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις της Μεσογείου (PAM) και της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) με θέμα «Μαζική μετανάστευση από την Αφρική στην Ευρώπη» θα μετάσχουν οι κυρίες Ελένη Αυλωνίτου και Μαρία Τριανταφύλλου.

Τέλος, ο κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να παραστεί σε διήμερο εκδηλώσεων και συζητήσεων σχετικών με τα προβλήματα της εκπαίδευσης των ομογενών, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και Περιχώρων.

Επιστροφή