Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2015

133η Συνέλευση Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (I.P.U.) (Γενεύη, 17-21 Οκτωβρίου 2015)

Η 133η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης και οι εργασίες της Γεωπολιτικής Ομάδας 12+, στην οποία ανήκει η Ελλάδα, θα διεξαχθούν στη Γενεύη από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου 2015. Στη Συνέλευση θα συμμετάσχουν οι βουλευτές Μαρία Τριανταφύλλου (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Αιτωλοακαρνανίας), επικεφαλής, Ιωάννης Καραγιάννης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Ιωαννίνων) και Κωνσταντίνος Χατζηδάκης (Ν.Δ. Β΄ Αθηνών).

 

Κεντρικό θέμα της συζήτησης θα είναι «Η οικονομική και ηθική επιτακτική ανάγκη για πιο δίκαιη, πιο ευφυή και πιο ανθρώπινη μετανάστευση» και ομιλήτρια από ελληνικής πλευράς η κυρία Τριανταφύλλου.

 

Τα θέματα, τα οποία θα συζητηθούν στις τέσσερις μόνιμες Επιτροπές του Οργανισμού, έχουν ως εξής:

 

1η Μόνιμη Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Διεθνή Ασφάλεια

 Θέμα: «Τρομοκρατία: Η ανάγκη να ενισχυθεί η παγκόσμια συνεργασία για την καταπολέμηση της απειλής της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

2η Μόνιμη Επιτροπή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο

Θέμα: «Συζήτηση για τη διασφάλιση και την προστασία από την καταστροφή και υποβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας»

3η Μόνιμη Επιτροπή για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Θέμα: «Συζήτηση για την έγκριση ψηφίσματος για τη Δημοκρατία στην ψηφιακή εποχή και την απειλή της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών ελευθεριών»

4η Μόνιμη Επιτροπή θεμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Θέμα: «Συζήτηση σχετικά με το ρόλο του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης (ICJ) στην επίλυση των διεθνών διαφορών».

 

 Παράλληλα με τις εργασίες της Συνέλευσης θα διεξαχθεί η Σύνοδος της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Κοινοβουλίων (ASGP), στην οποία θα λάβει μέρος ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστας Αθανασίου.

 

Επιστροφή