Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας με βουλευτές του Κοινοβουλίου της Ινδονησίας

Ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Δημήτριος Εμμανουηλίδης και η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Ινδονησίας κυρία Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη συναντήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Ινδονησίας, επικεφαλής της οποίας ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής Διακοινοβουλευτικής Συνεργασίας του Κοινοβουλίου της Ινδονησίας, κυρία Nurhayanti Ali Assegaf.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως η περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, μέσω της θέσπισης ανάλογης νομοθεσίας που θα διευκολύνει την ανταλλαγή προϊόντων, η συνεργασία ιδιαίτερα σε θέματα νησιωτικής πολιτικής, ναυτιλίας και αλιείας, αλλά και τεχνογνωσίας, κυρίως στους τομείς της ναυπηγίας και ναυπηγοεπισκευαστικής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κλιματική αλλαγή, οι συνέπειες της οποίας, σύμφωνα με την κυρία Nurhayanti Ali Assegaf, είναι εξίσου καταστροφικές με αυτές της τρομοκρατίας. Και οι δύο πλευρές παρακολουθούν το θέμα σε αντίστοιχα fora και διεθνείς οργανισμούς και τόνισαν τη σημασία άσκησης πίεσης στις κυβερνήσεις των δύο κρατών, ώστε οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, να υλοποιηθούν.

Επιπρόσθετα, τονίστηκε η σημασία ενίσχυσης της παρουσίας των γυναικών σε περισσότερους διεθνείς οργανισμούς και θέσεις εξουσίας.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της Ινδονησίας απηύθυνε πρόσκληση στην ελληνική αντιπροσωπεία να επισκεφθεί τη χώρα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.  


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή