Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί γέμισαν το Εντευκτήριο της Βουλής

Κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς έψαλλαν, τραγούδησαν και χόρεψαν στο Εντευκτήριο της Βουλής χορωδίες, σύλλογοι, όμιλοι και ομάδες, ενώπιον του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαου Βούτση και των Αντιπροέδρων κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, κ. Νικήτα Κακλαμάνη και κ. Δημήτριου Κρεμαστινού.

Την αρχή έκαναν τα μέλη της χορωδίας και του χορευτικού τμήματος παιδιών Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολούθησαν με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα παιδιά από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, ενώ ο Σύλλογος «Κωστηλάτα» Θεοδωριανιτών Άρτας χόρεψε και τραγούδησε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς.

 

Για 18η συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα και χόρεψε κρητικούς χορούς και ακολούθησε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με ηπειρώτικα τραγούδια.

Ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες μελωδίες έψαλλαν τα μέλη της Ομάδας «Ρωμιών Πράξεις».

Τα κάλαντα είπαν και τα παιδιά από τη «Γέφυρα Ζωής», Εθελοντικός Πολυχώρος Δημιουργίας & Έκφρασης για Παιδιά και Νέους με Αναπηρία, καθώς και από «Το Εργαστήρι» - Λίλιαν Βουδούρη, Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μοίρασε σε όλους γούρια για το 2018, χειροτεχνημένα από συλλόγους, οργανώσεις και ομάδες προσφοράς και στήριξης παιδιών και ΑμΕΑ.

Ο κ. Βούτσης ευχήθηκε υγεία, χαρά κι ευτυχία, προσωπική, οικογενειακή και συλλογική στη νέα εποχή που εισέρχεται η χώρα με αισιοδοξία κι επισήμανε την ξεχωριστή σημασία που έχει η επικοινωνία με τις παραδόσεις μας σε ολόκληρη την Ελλάδα για τα επόμενα σημαντικά χρόνια για την πατρίδα μας, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή