Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Ν. Βούτσης: Σημείο αναφοράς για όλη τη χώρα το Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

«Η σημαντική δουλειά που γίνεται από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» αφήνει το αποτύπωμά της σε όλη την Κρήτη, σε όλη τη χώρα» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης σε δηλώσεις του στα Χανιά αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι και στην οποία συμμετείχε με την ιδιότητα του Προέδρου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ακόμη ότι «το Ίδρυμα αποτελεί σημείο αναφοράς για χιλιάδες παιδιά σχολείων που επισκέπτονται την οικία-μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά και για όσους διανοούμενους, επιστήμονες, φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό το επισκέπτονται και έρχονται σε επαφή με το πλούσιο υλικό για τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

Αναφερόμενος στη δράση του Ιδρύματος είπε ότι «είναι μία πολυσχιδής δραστηριότητα, η οποία όλο και περισσότερο μεγεθύνεται με έναν υπεύθυνο ιστορικά τρόπο, σε μία εποχή που αυτό δεν είναι και πάρα πολύ σύνηθες. Με αυτήν την έννοια, αισθάνομαι τιμή για μένα και για τη Βουλή που έχουμε αυτόν τον ρόλο και ό,τι εξαρτάται από εμάς για να ενισχύουμε και για ενθαρρύνομε αυτήν την προσπάθεια είναι δεδομένο πως γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται από εδώ και πέρα».

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ο απολογισμός δράσης για το 2017, καθώς και ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά. Όπως, μάλιστα, έκανε γνωστό ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος, Νίκος Παπαδάκης, εντός του 2018 δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ίδρυση παραρτήματος του Ιδρύματος στην πόλη του Βελιγραδίου.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή