Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2018

Εκπροσώπηση της Βουλής στις εργασίες διεθνών διακοινοβουλευτικών οργανισμών

Κατά το τρέχον χρονικό διάστημα (13-16 Μαρτίου), αντιπροσωπείες της Βουλής των Ελλήνων θα λάβουν μέρος στις εργασίες των ακόλουθων διακοινοβουλευτικών οργανισμών:

 

 

Στις εργασίες της Ετήσιας Κοινοβουλευτικής Συνάντησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων και την Ενίσχυση των Γυναικών (UNWOMEN), που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη, 13-14 Μαρτίου, στο πλαίσιο της 62ης Συνόδου της Επιτροπής του ΟΗΕ για το Καθεστώς των Γυναικών (Commission of Status of Women), θα μετάσχει η βουλευτής κ. Αφροδίτη Σταμπουλή. Το θέμα της φετινής Κοινοβουλευτικής Συνάντησης του διεθνούς οργανισμού είναι η συμβολή των κοινοβουλίων στις ανάγκες των γυναικών και κοριτσιών των αγροτικών περιοχών.

 

 

Στις εργασίες της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και στις εργασίες της Επιτροπής Πολιτικής Πτυχής της Ασφάλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που θα λάβουν χώρα στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, 13-15 Μαρτίου, τη Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του εν λόγω Οργανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων θα εστιασθεί σε θέματα όπως οι σχέσεις μεταξύ Κατάρ και ευρωατλαντικής κοινότητας, η ασφάλεια και οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή του Αραβικού Κόλπου, οι τρέχουσες εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ, οι σχέσεις μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας, καθώς και η μεταρρυθμιστική ατζέντα του Κατάρ.

Επίσης, στην αποστολή παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου στη Ρωσία, θα συμμετέχουν οι βουλευτές κ. Αναστασία Γκαρά και κ. Μαυρουδής Βορίδης.

 

        Η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Βουλευτής κ. Αννέτα Καββαδία,  θα λάβει μέρος στις εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής και της Ad Hoc Επιτροπής του Προεδρείου για τον ρόλο και την αποστολή της Κ.Σ. του Σ.τ.Ε., που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μαρτίου 2018, στο Παρίσι. Κυριότερα  θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: εξέταση των προτάσεων και συμμετοχών των κρατών-μελών της Ad Hoc Επιτροπής του Προεδρείου για τον ρόλο και την αποστολή της Κ.Σ. του Σ.τ.Ε, ισότητα των δύο φύλων και η καταβολή του επιδόματος διατροφής τέκνων, τροποποίηση των Κανόνων και Διαδικασιών της Συνέλευσης: οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης στην λίστα των γλωσσών εργασίας της Συνέλευσης.

 

 

 

Επιστροφή