Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων σε διεθνείς διακοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Κατά την επόμενη εβδομάδα, η Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπηθεί σε διεθνείς διακοινοβουλευτικές δραστηριότητες με τις ακόλουθες αντιπροσωπείες βουλευτών:

Στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, θα λάβει μέρος η Αντιπρόεδρος της Βουλής και μέλος της Επιτροπής κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου. Κατά τη συνεδρίαση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, εκθέσεις σχετικές με το ζήτημα της οικογενειακής επανένωσης, θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας ως μέσου αποφυγής μεταναστευτικών κρίσεων, αλλά και η κατάσταση στα ελληνικά νησιά. Εισηγήτρια θα είναι η Γερουσιαστής του Βελγίου κυρία Petra De Sutter.

Στο 4ο Φόρουμ για νέους Κοινοβουλευτικούς, του δικτύου νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EU40, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, θα πάρουν μέρος οι βουλευτές κ.κ. Μάριος Κάτσης και Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Στις εργασίες της διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα διεξαχθούν στη Βιέννη, θα συμμετάσχουν οι βουλευτές κ.κ. Δημήτριος Μάρδας και Χρήστος Σταϊκούρας.

Στις επίσημες εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ίδρυση του πρώτου κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν, που θα λάβουν χώρα στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπακού, θα παραστεί ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μορφίδης ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Στις εργασίες της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υποεπιτροπής για τη Δημόσια Υγεία και την Αειφόρο Ανάπτυξη, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα λάβουν χώρα στη Λισαβώνα, θα συμμετάσχουν οι βουλευτές κυρία Νίνα Κασιμάτη και κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Η κυρία Κασιμάτη θα μετάσχει επίσης στις εργασίες της Επιτροπής Ισότητας και Μη Διακρίσεων, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι. 

Επιστροφή