Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2015

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής σε εκδήλωση για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας

Την εκδήλωση με θέμα «Δημόσια Ιστορία και Μνήμη», που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στο πλαίσιο μνήμης και εορτασμού της 71ης επετείου της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασύστασης της συλλογικής μνήμης σε ό,τι αφορά τους μεγάλους αγώνες του λαού μας για Ελευθερία και Δημοκρατία, ανάγκη επιτακτική για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, στις σημερινές συνθήκες βαθιάς κρίσης, οικονομικής και ηθικής. Επισήμανε επίσης την αξία της ιστορικής γνώσης που προβληματίζει τους ανθρώπους και βοηθά τους νέους να αμφισβητούν τα στερεότυπα και να αναπτύσσουν τους ορίζοντές τους.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η Βουλή πρέπει να είναι ανοικτή στην κοινωνία, σε μια αμφίδρομη επικοινωνία με πολίτες και συλλογικότητες, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της ηπείρου μας, σε σχέση με τα μεγάλα διακυβεύματα της εποχής μας, και ότι θα βρίσκεται αρωγός σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Τάκη Σακελλαρίου «Σημαίες οι φοβερές της λευτεριάς» και ακολούθησε συζήτηση με τους Πολυμέρη Βόγλη (αν. καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Σταύρο Σταυρίδη (αν. καθηγητή ΕΜΠ), Χάρη Αθανασιάδη (αν. καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και Βασιλική Λάζου (δρ. Ιστορίας), την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Βασιλόπουλος.

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή