Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2016

Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής στον Δημήτρη Χριστόπουλο για την εκλογή του ως προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Τα θερμά συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, στον κ. Δημήτρη Χριστόπουλο για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (FIDH).

Είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας αναλαμβάνει μια τόσο υψηλή και μάλιστα εκλεγμένη θέση ευθύνης, σε μια ιδιαίτερα σημαντική διεθνή οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

O κ. Χριστόπουλος διατέλεσε επί χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και κατά το διάστημα 2013-2016 αντιπρόεδρος της FIDH.

Ο Πρόεδρος της Βουλής στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του αναφέρει:

«Αγαπητέ κ. Δημήτρη Χριστόπουλε,

Με τη βεβαιότητα ότι θα διαδραματίσετε έναν ιδιαίτερα θετικό ρόλο από τη νέα θέση ευθύνης θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εκλογή σας ως Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και να σας ευχηθώ καλή και αποτελεσματική δουλειά.

Είμαι βέβαιος για την επιτυχία στα νέα καθήκοντά σας, αφού για πολλά χρόνια έχετε δώσει σημαντικό δείγμα γραφής στην πρώτη σειρά της τεκμηρίωσης και διεκδίκησης κρίσιμων θεμάτων που άπτονται δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, μέσα στην κοινωνία αλλά και στις διαδικασίες διαβούλευσης στη Βουλή, όποτε αυτό απαιτήθηκε».

 

Επιστροφή