Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2018

Οι πολιτικές που αφορούν το νερό και τον αγροτοδιατροφικό τομέα στο επίκεντρο της επίσκεψης εργασίας του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ στα Ιεροσόλυμα - Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με το Ισραήλ που έλαβε χώρα στα Ιεροσόλυμα 9-12 Ιουλίου 2018 με τη συμμετοχή 33 χωρών. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο βουλευτής κ. Δημήτριος Σεβαστάκης, Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Ισραήλ.

Το συνέδριο χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Κνέσετ κ. Yuli Yoel Edelstein, ο οποίος τόνισε τον ισχυρό δεσμό φιλίας που υπάρχει ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες εκφράζοντας την ελπίδα για ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και της συνεργασίας των λαών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την άμυνα, την εκπαίδευση, τις πολιτικές για την υγεία, την αγροτική παραγωγή, την αειφορία και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την έρευνα και την καινοτομία με έμφαση στην υψηλή τεχνολογία, την τεχνολογική εκπαίδευση και τη νέα επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Σεβαστάκης συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα: Πολιτικές για το νερό - η γεωργία στη σύγχρονη οικονομία. Συντονιστής της ως άνω συζήτησης ήταν ο βουλευτής της Κνέσετ κ. Haim Jelin.

Ο κ. Σεβαστάκης στην τοποθέτησή του μίλησε για την αναγκαία πολιτιστική και τεχνολογική αλλαγή του αγροτικού υποδείγματος, καθώς και για την αλλαγή στην  κουλτούρα χρήσης φυσικών πόρων. Υπογράμμισε την εξελισσόμενη επεξεργασία που γίνεται σε συνεργασία και με τη βουλευτή κ. Καφαντάρη στο πλαίσιο της τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και αφορά τα πεδία της τεχνολογίας, της αγροτοδιατροφής, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού κ.λπ., καθώς και τη στρατηγική ευρωμεσογειακή πρωτοβουλία PRIMA, με κέντρο τις πολιτικές υδάτων και αγροτοδιατροφικού τομέα στη Μεσόγειο. Επίσης έγινε ιδιαίτερη συζήτηση με την ομόλογό του της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας κ. Ayelet Nahmias-Verbin.

Στο περιθώριο των εργασιών ο κ. Σεβαστάκης είχε μακρά συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄ με τον οποίο έγινε εκτενής και πολυεπίπεδη συζήτηση.  Στη συνέχεια ο βουλευτής επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο, μνημείο ιδιαίτερης θρησκευτικής, πολιτιστικής, εθνικής και διεθνούς σημασίας, όπου έχουν γίνει πρωτοποριακές αναστηλωτικές εργασίες από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή