Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

03 Ιουλίου 2019

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου σχετικά με την προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανάπτυξη μονάδων υγείας στο Μάτι.

Με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνο Ιωάννου, συναντήθηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Στο πλαίσιο της συνάντησης μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την υπογραφή, Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Επιτροπής Διαχείρισης του «Ειδικού Λογαριασμού Αρωγής Πυρόπληκτων», τις επόμενες ημέρες. 

Για το συγκεκριμένο θέμα έχει προηγηθεί ήδη, μία συνάντηση στις 6 Ιουνίου 2019 του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Κενεβέζου, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης του «Ειδικού Λογαριασμού» κ. Νικόλαο Βούτση παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού. Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Ανδρέα Ξανθό, χθες, επανέλαβε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου για τη δωρεά 10 εκατ. € από την Κυπριακή κυβέρνηση για την αναβάθμιση των μονάδων υγείας της περιοχής που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2018. Ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδος κ. Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας τη σημασία της δωρεάς της Κύπρου, ενημέρωσε τον ομόλογό του για το σχέδιο επέκτασης του Κέντρου Υγείας Ραφήνας σε Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αττικής, με την αξιοποίηση και των κτιρίων του πρώην Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου «Νταού Πεντέλης», με προβλεπόμενη δυναμικότητα 80 κλινών (παθολογικών, χειρουργικών) και συνολική επιφάνεια 10.000 τ.μ.

Επιστροφή