Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2016

Επιτυχής η κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων με την Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων με την Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ατζέντα της συζήτησης αφορούσε τις θεσμικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κοινοβουλίων. Στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκαν μια σειρά από σκέψεις σχετικά με την ενίσχυση του δημοκρατικού ελέγχου στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναλύθηκαν και μια σειρά από ζητήματα της ελληνικής και της ευρωπαϊκής επικαιρότητας.

Όπως υπογράμμισε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, «καλούμαστε να εξετάσουμε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο αφορά τον ρόλο του δημοκρατικού ελέγχου και των κοινοβουλευτικών θεσμών στη διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Βουλή των Ελλήνων θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επεξεργασία μιας σειράς σημαντικών πρωτοβουλιών για την συμμετοχή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό επιζητούμε την μεγαλύτερη θεσμική ανύψωση του κοινοβουλευτισμού στις ευρωπαϊκές διαδικασίες. Ταυτόχρονα, οφείλουμε όλοι μας να αντισταθούμε στους εθνοκεντρισμούς, ενώ είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ο σεβασμός των κοινών αποφάσεων από όλους. Βασική μας επιδίωξη είναι λοιπόν όλη αυτή η προσπάθεια να εγγραφεί σε μία σταθερή συνέχεια και στο πλαίσιο αυτό και οι συνάδελφοι ευρωβουλευτές και όλοι οι Έλληνες βουλευτές που συμμετέχουμε σε αυτές τις διαδικασίες καλούμαστε να καταθέσουμε τις σκέψεις μας για την ενίσχυση της διακοινοβουλευτικής θεσμικής μας συνεργασίας».

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή