Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2018

Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου

Tο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία οργανώνει κι εφέτος, για πέμπτη χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και αποσκοπεί στη δημιουργική ενημέρωση και τον προβληματισμό τους σχετικά με τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, διάρκειας τριών ημερών, τα παιδιά συμμετέχουν σε δράσεις όπως θεατρικά παιχνίδια, υπαίθρια μαθήματα, επισκέψεις, ξεναγήσεις και αθλοπαιδιές. Πολλές από τις δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν στον Εθνικό Κήπο, δίνοντας έτσι στους μαθητές και στις μαθήτριες την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σχέση του Κήπου με το κτήριο της Βουλής και τη νεότερη ελληνική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση.

Στο φετινό Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας θα συμμετάσχουν, σε τέσσερα τριήμερα, περίπου 100 μαθητές και μαθήτριες από τα ακόλουθα 8 σχολεία των περιοχών Κυψέλης, Πατησίων, Πλατείας Αμερικής, Κολιάτσου και Ακαδημίας Πλάτωνος:  

  • 15ο  & 60ο Γυμνάσιο Αθήνας (14–16/6/2018)
  • 8ο  & 18ο Γυμνάσιο Αθήνας (18–20/6/2018)
  • 41ο & 72ο Γυμνάσιο Αθήνας (21–23/6/2018)
  • 21ο Γυμνάσιο Αθήνας & Μουσικό Σχολείο Αθήνας (26–28/6/2018)

H συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και προβλέπεται η πλήρης κάλυψη των εξόδων της μετακίνησης και της σίτισης των μαθητών και μαθητριών.

Στο Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας των τεσσάρων προηγούμενων χρόνων συμμετείχαν συνολικά περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες από 32 σχολεία 12 Δήμων της Αττικής.

Οι προβλεπόμενες δραστηριότητες κάθε τριημέρου παρουσιάζονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr/
Συνοδευτικά αρχείαΕπιστροφή