Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων

Την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Βουλής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο κορυφαίες βιβλιοθήκες της χώρας εγκαινιάστηκε επισήμως πριν από έναν χρόνο, στις 13 Δεκεμβρίου 2016, με την υπογραφή σχετικού μνημονίου στη Βουλή των Ελλήνων, και αφορά κοινά πεδία συλλογής, φύλαξης, ανταλλαγής και διάθεσης πολύτιμων τεκμηρίων και αρχείων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερη αξία, δεδομένου ότι θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη διαλειτουργικότητας, ανταλλαγής και αλληλεπίδρασης ιδεών, τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία της γνώσης, της πληροφορίας και της διά βίου μάθησης.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Πάντζας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Δημήτριος Σεβαστάκης και οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής κ.κ. Ευσταθία Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Γεώργιος Πάλλης, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, Σωτηρία Βλάχου, Γεώργιος Λαζαρίδης, Μάριος Γεωργιάδης. Επίσης έλαβαν μέρος στην επίσκεψη ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων της Βουλής κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Ελένη Δρούλια και η Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Βουλής κ. Βασιλική Τσακανίκα.

Την αντιπροσωπεία της Βουλής υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος κ. Φίλιππος Τσιμπόγλου, που ξενάγησε τους επισκέπτες στις εγκαταστάσεις και τους χώρους της Βιβλιοθήκης, η οποία ολοκληρώνει σταδιακά τη μετεγκατάστασή της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

 

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή