Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 25 Μαρτίου 2016

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων μετά την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, προέβη  στην ακόλουθη δήλωση:

«Με την εξαιρετική παρέλαση σήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων και με την παρουσία του λαού μας σε όλη την χώρα τιμώνται, όπως και κάθε μέρα, οι διαχρονικοί αγώνες του λαού για ανεξαρτησία, ελευθερία, ειρήνη. Αυτοί οι αγώνες σήμερα συναντώνται με την ανάγκη, έτσι ώστε σε όλη την Ευρώπη και στην χώρα μας, να γιγαντωθεί το κίνημα του ανθρωπισμού, το κίνημα της αλληλεγγύης, το κίνημα για ειρήνη σε όλον τον κόσμο, και βέβαια, για κοινωνική δικαιοσύνη στην χώρα μας. Τιμάμε αυτούς, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα εδώ».

Το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β΄. Αμέσως μετά ο κ. Βούτσης υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο γραφείο του στη Βουλή, την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους της Περιφέρειας, των κομμάτων και μέλη των διπλωματικών αποστολών.

 

 

 

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή