Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2018

Ξενάγηση του Προέδρου της Βουλής στην 6η Μπιενάλε της Αθήνας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, επισκέφθηκε σήμερα την 6η Μπιενάλε της Αθήνας, μια καλλιτεχνική έκθεση με τον γενικό τίτλο ΑΝΤΙ.

Ο κ. Βούτσης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρη Σεβαστάκη και τη βουλευτή κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μπιενάλε, από τους επιμελητές της έκθεσης κ. Πολύδωρο Καρυοφύλλη και κ. Κωστή Σταφυλάκη.

Η 6η Μπιενάλε φιλοξενείται σε τέσσερα κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στα οποία και η ιστορική Μπενάκειος Βιβλιοθήκη της Βουλής, χώροι της οποίας ανοίγουν με αφορμή την έκθεση στο ευρύ κοινό μετά από χρόνια. Κεντρικό σημείο της διοργάνωσης είναι το κτήριο των Ταχυδρομείων, Τηλεγραφημάτων και Τηλεφωνίας, γνωστό ως ΤΤΤ, όπου παλιά στεγαζόταν ο ΟΤΕ, ενώ συμμετέχουν επίσης το κτήριο του πρώην ξενοδοχείου Esperia Palace, στην οδό Σταδίου, και τα πρώην γραφεία του Ταμείου Συνταξιούχων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ), τα οποία παραχωρήθηκαν αντίστοιχα από το Υπουργείο Εργασίας.

Οι περισσότεροι από τους 100 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμμετέχουν στην έκθεση, με τα έργα τους εκφράζουν πτυχές της σύγχρονης εποχής περιγράφοντας τον ψηφιακό κόσμο, θεωρίες για τη «μετα-αλήθεια» και θεωρίες «συνωμοσίας».

Η φετινή Μπιενάλε της Αθήνας, που θα διαρκέσει έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ακτιβιστή και περφόρμερ Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τη διοργάνωση στο παρελθόν.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο http://athensbiennale.org/

 

.


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή