Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2019

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του εκδότη Θόδωρου Μαλικιώση

Τα θερμά συλλυπητήριά του για την απώλεια του βετεράνου εκδότη, στελέχους της ΕΔΑ και της ανανεωτικής Αριστεράς, Θόδωρου Μαλικιώση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετώ με μεγάλη μου θλίψη έναν αγαπημένο φίλο, έναν ακάματο εργάτη του Πολιτισμού με λαμπρό πνεύμα, έναν αγνό αγωνιστή της Αριστεράς, τον Θόδωρο Μαλικιώση.

Μαζί με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, τον Μίμη Δεσποτίδη, δημιούργησαν τον εμβληματικό εκδοτικό οίκο “Θεμέλιο” που σφράγισε τις πολιτικές και θεωρητικές αναζητήσεις της Αριστεράς σε όλη της διάρκεια της Μεταπολίτευσης.

Κρατώ στο νου μου τη φράση που είπε σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις: «Ένα χρέος έχουμε, τη δημοκρατία και τα μάτια μας». Ο  Θόδωρος Μαλικιώσης ποτέ δεν κουράστηκε να αγωνίζεται για την προάσπιση της δημοκρατίας, πιστός και σταθερός στους αξιακούς του κώδικες, παρά τις διώξεις και τις ταλαιπωρίες που υπέστη.

Στην οικογένεια και τους οικείους του, που συνεχίζουν στα βήματά του μια λαμπρή εκδοτική προσπάθεια, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Επιστροφή