Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2017

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Τσάτσου

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικολάου  Βούτση, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα της Γερουσίας του Κοινοβουλίου εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Τσάτσου, νομικού, φιλοσόφου και πολιτικού, που διετέλεσε πρόεδρος της Δημοκρατίας από το 1975 έως το 1980. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από τον θάνατό του.

Στην πρώτη συνεδρία της εκδήλωσης –υπό την προεδρία του κ. Κώστα Μαυριά, προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών– ο κ. Παύλος Σούρλας, γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε για τον Κ. Τσάτσο ως έναν νεοκαντιανό φιλόσοφο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τη δεκαετία του 1930, ο κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στο ύστερο έργο του Κ. Τσάτσου Πολιτική και ο κ. Κωνσταντίνος Σταμάτης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρέθεσε την καίρια συμβολή του Κ. Τσάτσου στο πρόβλημα της ερμηνείας του δικαίου.

Στη δεύτερη συνεδρία της εκδήλωσης –υπό την προεδρία του κ. Λίνου Μπενάκη, επιστημονικού συνεργάτη της Ακαδημίας Αθηνών– ο κ. Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στους σταθμούς της διαδρομής του Κ. Τσάτσου, από το Εθνικό Ενωτικό Κόμμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέπτυξε το πνευματικό υπόβαθρο των πολιτικών επιλογών του Κ. Τσάτσου και ο κ. Σπυρίδων Βλαχόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στον συνταγματικό λόγο του Κ. Τσάτσου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων κυρία Άννα Μπενάκη–Ψαρούδα και κ. Δημήτρης Σιούφας, οι πρώην υπουργοί κυρίες Μαριέττα Γιαννάκου και Κέλλυ Μπουρδάρα καθώς επίσης και η κόρη του Κωνσταντίνου Τσάτσου, κυρία Δέσποινα Μυλωνά–Τσάτσου.  

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή