Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 13 Απριλίου 2018

Διεθνής εκπροσώπηση της Βουλής των Ελλήνων

Η Βουλή των Ελλήνων θα συμμετάσχει στις εργασίες της Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης του Κοινοβουλευτικού Δικτύου για την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Global Parliamentary Conference of the Parliamentary Network on the World Bank & International Monetary Fund), οι οποίες θα λάβουν χώρα 16-17 Απριλίου 2018 στην Ουάσιγκτον, διά του εκπροσώπου της κ. Δημητρίου Μάρδα.

Κατά τη Διάσκεψη οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα που άπτονται της παγκόσμιας οικονομίας και της διεθνούς ανάπτυξης, ενώ θα διοργανωθούν συναντήσεις για τις πολιτικές στήριξης δημιουργίας θέσεων εργασίας για τους νέους. Επιπλέον, στο πλαίσιο των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση  με ομιλητές τη Γενική Διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. Christine Lagarde και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Dr. Jim Yong Kim.

Επίσης, κατά το διάστημα από 13 έως και 20 Απριλίου 2018, η Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπηθεί:

Στις εργασίες της 5ης Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών ΝΑ Ευρώπης στη Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) από τους βουλευτές Γεώργιο Πάλλη, Γεώργιο Στύλιο και Δημήτριο Ρίζο. Τα κυριότερα θέματα που θα εξετασθούν κατά τις διήμερες εργασίες της είναι οι θέσεις της Συνέλευσης και το μέλλον της συνεργασίας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, ενόψει των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή, καθώς και η επιλογή της έδρας της μόνιμης Γραμματείας της Συνέλευσης.

Στη συνάντηση της Επιτροπής για την Ασφάλεια του ΟΑΣΕ, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, με τη συμμετοχή του βουλευτή Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη.

Στις εργασίες της 50ής Επιτροπής Πολιτιστικών, Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΣΕΠ στο Νόβισαντ (Σερβία), όπου θα μεταβούν οι βουλευτές Ολυμπία Τελιγιορίδου και Δημήτριος Ρίζος. Το θέμα που θα απασχολήσει τις εργασίες της επιτροπής είναι η "Ενδυνάμωση της πολιτιστικής συνεργασίας και της πολυπολιτισμικότητας στις χώρες μέλη της ΟΣΕΠ".

 

Επιστροφή