Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2016

Στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης από τους ναζί ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, προκειμένου να παραστεί στον εορτασμό της  72ης επετείου για την απελευθέρωση της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Ο κ. Βούτσης θα επισκεφθεί το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στον περίπατο ιστορικής μνήμης σε χώρους όπου διαδραματίσθηκαν σημαντικά γεγονότα της εποχής, μαζί με τον Πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, βουλευτή Θεσσαλονίκης, κ. Τριαντάφυλλο Μηταφίδη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή τον πρώτο επίσημο εορτασμό της επετείου της 30ής Οκτωβρίου 1944, η οποία καθιερώθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα της 14ης Απριλίου 2016 ως ημέρα απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα. Της καθιέρωσης της επετείου είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, τον Οκτώβριο 2014, για τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους ναζί, από τις νικηφόρες δυνάμεις του ΕΛΑΣ.

 

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DimosThessalonikis/liberation/liberation_thessaloniki

 

 


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή