Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2018

Το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η Βουλή των Ελλήνων απένειμε και φέτος το καθιερωμένο βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες», στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το βραβείο απέσπασε η ταινία «Το μακρινό γάβγισμα των σκυλιών» του σκηνοθέτη Σίμον Λένερ Βίλμοντ. Πρόκειται για μια ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος, που διερευνά με ποιητική ματιά τον αντίκτυπο του πολέμου σ’ ένα δεκάχρονο ορφανό αγόρι, που ζει με τη γιαγιά του σ’ ένα έρημο χωριό κοντά στην εμπόλεμη ζώνη. Την επιτροπή αποτελούσαν τα στελέχη του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων κύριοι Κωστής Δήμος, Βασίλης Δούβλης και  Άρης Φατούρος.

«Κάθε σκυλί είναι λιοντάρι στο δικό του σπίτι», λέει η ουκρανική παροιμία που επικαλείται η γιαγιά μιας από τις λιγοστές οικογένειες που εξακολουθούν να παραμένουν σ’ ένα χωριό στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, εν μέσω ρωσικών και ουκρανικών πυρών. Κι ο εγγονός της, ο δεκάχρονος Όλεγκ, προτιμά να διαχειρίζεται το φόβο του και να ακούει μόνο... «το μακρινό γάβγισμα των σκυλιών» κι όχι τα πυρά που... «σκοτώνουν στρατιώτες».

Η ταινία αναδείχθηκε ο τριπλός νικητής του Φεστιβάλ, καθώς, εκτός από το βραβείο της Βουλής Των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες», απέσπασε επίσης το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» και το βραβείο FIPRESCI (Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου).

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να παρακολουθήσει το trailer της ταινίας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=YV6pDga8FfM


 Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.

Επιστροφή