Διεθνείς Δραστηριότητες : Ευρωπαϊκή Ένωση

Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Γαλλοφωνίας (ΑPF)


Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Γαλλοφωνίας (Κ.Σ.Γ) έχει συσταθεί από το 1967 αλλά λειτουργεί με την παρούσα ονομασία από το 1998. Συνιστά το κοινοβουλευτικό σκέλος του Διεθνούς Οργανισμού της Γαλλοφωνίας (OIF). Αποτελείται από βουλευτές 82 εθνικών Κοινοβουλίων  φόρα διεθνών και ευρωπαϊκών Οργανισμών, καντόνια κ.λ.π. Ειδικότερα, αποτελείται από 51 πλήρη μέλη, 15 συνδεδεμένα και 16 παρατηρητές.
 
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Γαλλοφωνίας  στοχεύει στην προαγωγή των δημοκρατικών ιδεωδών και των αρχών του κράτους δικαίου, στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας,  της γαλλικής κουλτούρας και του πολιτισμού και στην ενίσχυση της συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ των γαλλόφωνων χωρών.
 
Υιοθετεί γνώμες και συστάσεις για την Υπουργική Διάσκεψη και το Μόνιμο Συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (ΔΟΓ) και συμμετέχει στη Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του ΔΟΓ. Αποσκοπεί στο να διασφαλίζει ότι οι διακηρύξεις και οι αποφάσεις της Διάσκεψης κορυφής αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών που έχουν κοινή τη γαλλική γλώσσα τίθενται σε εφαρμογή στις προβλεπόμενες καταληκτικές ημερομηνίες από τη Διεθνή Οργάνωση της Γαλλοφωνίας και τους θεσμούς της,
 
Η Βουλή των Ελλήνων προσχώρησε ως πλήρες μέλος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Γαλλοφωνίας κατά τη διάρκεια της 37ης Συνόδου στην Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (4-8 Ιουλίου 2011).
 
Η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελείται από 2 μέλη, ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό.
 

Σύνδεσμος προς τη σχετική ιστοσελίδα

Ελληνική Αντιπροσωπεία

+
Βρέθηκαν 3 Αποτελέσματα | Σελίδα 1 από 1
Ονοματεπώνυμο ΙδιότηταΣυμμετοχή σε Επιτροπές
Σταμπουλή Αφροδίτη Επικεφαλής
Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα) Μέλος
Κάτσης Μάριος Αναπληρωματικό Μέλος

Δεν βρέθηκαν δραστηριότητες

Επιστροφή >>