Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμός Προτεραιότητας:



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Μαρούσι, 18-11-2013 Αρ.Πρωτ. 174574/ΙΗ ΕΞ 165565 εισ

Ταχ. Δ/νση : Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη : 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ
Ιστοσελίδα : www.minedu.gov.gr
Email : tke@minedu.gov.gr

Email Τηλέφωνο

: 210-344 23 20

FAX IRIS : 210-344 32 45

Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

V Τμήμα Ερωτήσεων

ΠΡΟΣ: Τη Βουλή των Ελλήνων

ΚΟΙΝ: Βουλευτές κ.κ.

-Τάσο Κουράκη

-Ευγενία Ουζουνίδου -Αθανάσιο Γερμανίδη

-Ευάγγελο Διαμαντόπουλο -Μαρία Κανελλοπούλου

-Γιώργο Πάντζα -Γιάννη Αμανατίδη -Τζένη Βαμβακά

(Δια της Βουλής των Ελλήνων)

ΘΕΜΑ: «Απάντηση στην Ερώτηση με αριθμό 3370/1-11-2013»

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 3370/1-11-2013, την οποία κατέθεσαν οι ανωτέρω κ.κ. Βουλευτές, σχετικά με την αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου Δυτικής

Μακεδονίας, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Στο Π.Δ. 72 (ΦΕΚ 119/28-05-2013, τ.Α΄) «Μετονομασία Τμήματος, συγχώνευση Τμήματος και ίδρυση-συγκρότηση και ανασυγκρότηση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας» ορίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποτελείται από τρεις (3) Σχολές και έξι (6) συνολικά Τμήματα.

Συγκεκριμένα:

α)Παιδαγωγική Σχολή με Τμήματα:

ί) Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης.

ίί) Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών.

β)Πολυτεχνική Σχολή με Τμήματα:

ί) Μηχανολόγων Μηχανικών.

ίί) Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

ίίι) Μηχανικών Περιβάλλοντος (έναρξη λειτουργίας ακαδ. έτος 2015-2016).

γ)Σχολή Καλών Τεχνών με Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της ενίσχυσης των Πανεπιστημίων με μόνιμο Διδακτικό – Ερευνητικό Προσωπικό και κατ' επέκταση της ενδυνάμωσης της αυτοδύναμης λειτουργίας τους, πρόκειται το αμέσως προσεχές

διάστημα να ολοκληρώσει τη σύνθετη διοικητική διαδικασία του διορισμού επτά (7) Καθηγητών Πανεπιστημίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα:

Ενός (1) Λέκτορα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Μίας (1) Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Δύο (2) Λεκτόρων στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών.

Ενός (1) Λέκτορα στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Ενός (1) Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Ενός (1) Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Επίσης, σημειώνεται ότι έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση σε ΦΕΚ ο διορισμός με μεταφορά πίστωσης μίας (1) Επίκουρης Καθηγήτριας στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, ενώ ήδη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (1203/21-10-2013, τ. Γ΄) ο αναδρομικός διορισμός σε συμμόρφωση δικαστικής απόφασης ενός (1) Λέκτορα στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Επισημαίνεται ότι μετά την ολοκλήρωση διορισμού των ανωτέρω εννέα (9) Καθηγητών Πανεπιστημίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εκκρεμούν συνολικά έξι (6) διορισμοί. Η σύνθετη διοικητική διαδικασία των έξι (6) αυτών διορισμών θα ολοκληρωθεί από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μόλις η αρμόδια Τριμελής Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εγκρίνει την σχετική κατανομή θέσεων και πιστώσεων από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Επομένως, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του έχει μεριμνήσει για την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έως το τέλος του 2013 με συνολικά εννέα (9) Καθηγητές Πανεπιστημίου, καθιστώντας τη δυνατότητα αυτοδυναμίας, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, του ανωτέρω Πανεπιστημίου ευχερέστερη. Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε εύθετο χρονικό διάστημα θα συνεκτιμήσει τα τρέχοντα δεδομένα και θα προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σε όλες τις σχετικές ενέργειες για την αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ



Εσωτερική Διανομή

- 1. Γραφείο κ. Υπουργού
- 2. Δ/νση Προσωπικού Ανώτατης Εκπ/σης
- 3. T.K.E.