

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ταχ. δ/νση: Ταχ. κώδικας: Πληροφορίες:

٠

1

Τηλέφωνα:

Φαξ:

Σταδίου 27, Αθήνα 101 83 Μ. Α. Τσούτσουρα Φ. Αναγνωστάκης 2131364032 2131364366 2131364354

Αθήνα, 22 - 02 - 2013 Αριθ. πρωτ.: 198

Προς: Τη Βουλή των Ελλήνων Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Τμήμα Ερωτήσεων

Κοινοποίηση: Βουλευτές: 1.

Ηλεκ. ταχυδρ.: matsoutsoura@ypes.gr f.anagnostakis@ypes.gr

- - κα Ηρώ Διώτη
 - κα Βασιλική Κατριβάνου
 - κ. Θεόδωρο Δρίτσα Βουλή των Ελλήνων
- 2. Υπουργείο Εξωτερικών
- 3. Υπουργείο Υγείας
- 4. Υπουργείο Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Η υπ' αριθμ. 6532/30-01-2013 Ερώτηση Σχετ.:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κα Ηρώ Διώτη, κα Βασιλική Κατριβάνου και κ. Θεόδωρος Δρίτσας, με θέμα «Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στους Η. Anwar & W. Ahmed», κατά λόγο αρμοδιότητας όσο αφορά στην επιβράβευση του επιζήσαντος του τραγικού συμβάντος πολίτη Πακιστάν, ο οποίος επίσης συμμετείχε στην προσπάθεια απεγκλωβισμού των θυμάτων του ατυχήματος με τη χορήγηση σε αυτόν τίτλου διαμονής, σας γνωρίζουμε τα

ακόλουθα:

Το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του ανθρωπισμού και της ευαισθησίας που επιδεικνύει σε όλες τις περιπτώσεις των μεταναστών, ανέθεσε σε αρμόδια υπάλληλο της Υπηρεσίας μας να έλθει σε επαφή με τον αλλοδαπό και, αφού ερευνήσει την υπόθεση, να εισηγηθεί τις απαιτούμενες ενέργειες με γνώμονα την πλέον ενδεδειγμένη λύση για την περίπτωσή του.

Αναφορικά με την περίπτωση του πολίτη Πακιστάν, ο οποίος πρόκειται να ορισθεί ως πολιτικός ενάγων, θα πρέπει να προσέλθει στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να διερευνηθεί το καθεστώς διαμονής του στη Χώρα και οι ενδεχόμενες δυνατότητες που του παρέχει η κείμενη νομοθεσία για τη διαμονή του στη Χώρα.

Κατά τα λοιπά, αρμόδια να ενημερώσουν την Εθνική Αντιπροσωπεία είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία, στα οποία κοινοποιείται το παρόν.



- Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού κ. Αθανασίου
- Γραφείο Γενικού Γραμματέα Πληθυσμού & Κοινωνικής Συνοχής κ. Συρίγου
- Γραφεία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (2 αντίγραφα) 3.
- Γραφεία Τύπου