Ενημέρωση : Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Ελβετίας

Εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Ελβετίας και της αντιπροσωπείας της Ομάδας Φιλίας Ελβετίας-Ελλάδας πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη βράβευση από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση. του φιλέλληνα Ελβετού γιατρού κ. Julien Grivel. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, η Πρόεδρος της ΚΟΦ κ. Χαρά Καφαντάρη, η Αντιπρόεδρος κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Γραμματέας κ. Ιωάννης Θεοφύλακτος, τα μέλη κ.κ. Καματερός, Παπαδόπουλος, Βεσυρόπουλος, ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μανώλης Θραψανιώτης και από ελβετικής οι βουλευτές κ.κ. Jacques André Maire, Pierre Alain Fridez, Carlo Sommaruga, Manuel Tornare, τους οποίους συνόδευε ο Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας κ. Ιωσήφ Ζησιάδης, ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Hans Rudolf Hodel και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας κ. Mike Amman.

Οι δύο Ομάδες Φιλίας, αφού αναφέρθηκαν στη μακρά ιστορική σχέση Ελλάδας και Ελβετίας, συζήτησαν επ’ ευκαιρία της προαναφερόμενης βράβευσης και ενόψει συγκυρίας, θέματα σχετικά με την προσφυγική κρίση, καθώς και τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στο πεδίο ανταλλαγής εκπαιδευτικών εμπειριών και αξιοποίησης των νέων επιστημόνων.

Επιστροφή